Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
- Έλεγχος Βάρους
- Διατροφικές Διαταραχές - Υπερφαγίας, Βουλιμία, Νευρική Ανορεξία
- Παιδική και Εφηβική Διαιτολογία
- Εγκυμοσύνη και θηλασμός
- Μέτρηση βασικού μεταβολισμού
- Λιπομέτρηση
- Ψυχολογική υποστήριξη
- Αξιολόγηση Συμπεριφορών που αυξάνουν το βάρος
- Διατροφική Εκπαίδευση
- Αλλαγή Διατροφικής Συμπεριφοράς
- Εκπαίδευση για αποφυγή υποτροπών στο μέλλον
- H διατροφή σας εξατομικεύεται στις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις σας με σκοπό την εύκολη ενσωμάτωση στον τρόπο ζωής σας.
Λάχανο:το αντικαρκινικό φάρμακο των Ρωμαίων
Στην αρχαία Ρώμη, το λάχανο θεωρείτο φάρμακο κατά του καρκίνου. Το λάχανο επισπεύδει το μεταβολισμό των οιστρογόνων, συντελώντας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και των πολύποδων (οι οποίοι θεωρούνται προάγγελοι του καρκίνου του παχέος εντέρου). Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση λάχανου πάνω από μια φορά την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου στους άνδρες κατά 66%.
Σε μελέτη αποδείχθηκε ότι μόλις δύο κουταλιές της σούπας μαγειρεμένο λάχανο ημερησίως παρείχαν προστασία από τον καρκίνο του στομάχου . Συν τοις άλλοις, το λάχανο περιέχει ουσίες που προφυλάσσουν από το έλκος: έχει αποδειχθεί ότι ο χυμός του λάχανου συντελεί στην επούλωση των ελκών σε ανθρώπους. Επίσης, διαθέτει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Το κόκκινο λάχανο περιέχει διπλάσια ποσότητα ινών συγκριτικά με το λευκό και είναι γνωστό ότι επιδρά εξισορροπητικό στη χοληστερόλη. Το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν παρόμοια οφέλη.
Το κινέζικο λάχανο μποκ τσόι είναι πλούσιο σε μέταλλα και έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να μειώσει την υπέρταση κατά 30 μονάδες ή και περισσότερο. Περιττεύει να καταφεύγουμε σε ακριβά φάρμακα που καταστρέφουν το ήπαρ, τα νεφρά και το πεπτικό σύστημα
Ευεργετικές ιδιότητες του κίτρου στον ανθρώπινο οργανισμό:
1. Καταπολεμά τον καρκίνο:
Τα λεμόνια περιέχουν 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις, μεταξύ αυτών και η λεμονίνη. Πρόκειται για έλαιο, που καταπολεμά ή και σταματά τη μεγέθυνση των καρκινικών όγκων στα ζώα και το φλαβονειδές γλυκοσίδη, που σταματά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.
2. Καταπολεμά το Parkinson:
Η φλούδα του κίτρου περιέχει το σημαντικότατο συστατικό tangeretin, που έχει αποδειχτεί τρομερά αποδοτικό για δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η νόσος Parkinson.
3. Μας κρατά νέους.
Η βιταμίνη C στα κίτρα βοηθά στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας και για τις περισσότερες ασθένειες.
4. Το κιτρο είναι ένας πολύ καλός φυσικός λιποδυαλίτης. Η κατανάλωση του βοηθάει στην απώλεια βάρους.
5. Βοηθά στην όραση:
Τα συμπτώματα των διαταραχών στην όραση, όπως της διαβητικής ρετινοπάθειας, φαίνεται πως βοηθούνται σημαντικά από το στοιχείο ρουτίνη, που βρίσκεται στα κιτρα.
6. Καταπολεμά τα μικρόβια και τους ιούς:
Τα κιτρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, που λειτουργούν ενάντια σε μολύνσεις από ιούς όπως η γρίπη και το κρύωμα.
Τα κιτρα έχουν επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σύμφωνα, με έρευνες, ο χυμός λεμονιού μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια της μαλάριας, της χολέρας, του τύφου, της διφθερίτιδας και άλλων ασθενειών.
7. Βοηθάει στο αίμα:
Τα αγγεία του αίματος ενισχύονται από τη βιταμίνη P (βιοφλαβονοειδή), οπότε γίνεται σαφώς πιο δύσκολη μια οποιαδήποτε εσωτερική αιμορραγία. Επίσης, βοηθά πολύ ενάντια στην αρτηριακή πίεση.
Μαρμελάδα με μαύρα μούρα
Τα μούρα είναι από τα πιο πολύτιμα φρούτα του καλοκαιριού, νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι πρόκειται για υπερ-τροφή με ιδιότητες καταπληκτικές. Εκτός από νόστιμα και θρεπτικά είναι επίσης αντιοξειδωτικά, καθαρτικά και ιδιαίτερα τονωτικά σε περιόδους ανάρρωσης από διάφορες ασθένειες. Αν τύχει λοιπόν στις βόλτες σας να βρείτε μια ξεχασμένη μουριά σε καρποφορία μη διστάσετε να μαζέψετε 1-2 κιλά μούρα. Για να τα φάτε αμέσως ή να τα κάνετε μαρμελάδα.
Υλικά για μαρμελαδα
4 φλ. μούρα
3φλ. ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεπλύντε λίγο τα μούρα και καθαρίστε τα (από κοτσάνια, χαλασμένα κλπ)
Βάλτε τα στην κατσαρόλα με το χυμό του λεμονιού και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να βγάζουν ζουμί και να μαλακώσουν. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να τα λιώσετε κιόλας με ένα μπλέντερ χειρός.
Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε και αφήστε να βράσει καλά και να γίνει μαρμελάδα.
Βάλτε τη σε αποστειρωμένα βαζάκια και φυλάξτε τη.
Το γκότζι μπέρι θεωρείται η πιο θρεπτική τροφή στον κόσμο, και για πάνω από 2.000 χρόνια παίζει σημαντικό ρόλο στην φαρμακευτική του θιβετ.
ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ:
-Διώχνει την κόπωση, ειδικά κατά την ανάρρωση από ασθένειες.
-Η βηταΐνη του γκότζι μπέρι αποκαθιστά το κατεστραμμένο DNA.
-Τα καροτονοειδή του βελτιώνουν την όραση και αποτρέπουν τον αστιγματισμό και τον καταρράκτη.
-Προστατεύει το συκώτι και τα νεφρά
-Επίσημες έρευνες αναφέρουν ότι πολύ πιθανά να προστατεύει από καρδιοαγγειακές και φλεγμονώδεις ασθένειες, ότι προστατεύει το νευρικό σύστημα και μπορεί να λειτουργήσει ως αντικαρκινικός και ανοσολογικός παράγοντας.
-Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Ειδικότερα "εκπαιδεύει", θα λέγαμε, το ανοσοποιητικό μας, να λειτουργεί καλύτερα σε μόνιμη βάση, χωρίς να υπερ-λειτουργεί.
-Βοηθάει τα κύτταρα να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.
-Αντιμετωπίζει τις ζαλάδες και την εμβοή των αυτιών.
-Πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν την χρησιμότητά του στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.
Πώς μπορούμε όμως να τον εντάξουμε στη διατροφή μας, για να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του στην υγεία των κυττάρων και της επιδερμίδας μας?
1. Στο πρωινό σας γάλα με δημητριακά
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γκότζι μπέρι στο πρωινό σας γάλα με δημητριακά bran sticks ολικής. Θα δώσουν νοστιμιά και χρώμα στο μπωλ σας, ενώ παράλληλα θα προσθέσουν τα αντιοξειδωτικά τους στο πρώτο γεύμα της ημέρας σας. Προτιμήστε γάλα αμυγδάλου σπιτικό, για ακόμα πιο φυσική γεύση.
2. Στο γιαούρτι σας με μέλι
Όποτε κι αν απολαμβάνετε το γιαούρτι σας, ως πρωινό ή ως σνακ, θυμηθείτε να προσθέσετε γκότζι μπέρι σε αυτό. Ανακατέψτε τα με μέλι, για να δέσουν, αλλά και για έξτρα γεύση και έξτρα βιταμίνες σε αυτή την απλή και ελαφριά συνταγή.
Chia: Ο Αρχαίος Υπέρ-Σπόρος
Ο σπόρος Chia- μια λευκή ποικιλία του φυτού Salvia hispanica- διαθέτει έναν εκπληκτικό συνδυασμό ελαίων, βιταμινών και μετάλλων.
• Είναι η κορυφαία φυσική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, αφού περιέχουν ίση ποσότητα με 800 γρ. σολομό.
• Περιέχουν περισσότερο ασβέστιο απ’ότι τρία ποτήρια πλήρες γάλα.
• Περιέχουν περισσότερη και πιο βιοδιαθέσιμη πρωτεΐνη συγκριτικά με τη σόγια, καθώς και περισσότερη φυτική πρωτεΐνη απ’ότι ενάμιση φλιτζάνι φασόλια.
• Έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο- για παράδειγμα, περιέχουν περισσότερες ίνες από 1 ¼ φλιτζανιού δημητριακών all-bran.
• Περιέχουν σίδηρο όσο και 3 φλιτζάνια ωμό σπανάκι.
• Περιέχουν κάλιο όσο και 1 ½ μπανάνα.
• Περιέχουν βιταμίνη C όσο και 7 πορτοκάλια.
• Έχουν τριπλάσια αντιοξειδωτική ισχύ από τα μύρτιλλα, και 270 φορές περισσότερη μυρισετίνη από το κόκκινο κρασί.
Το Chia είναι ασφαλές για διαβητικούς και όσους υποφέρουν από κοιλιοκάκη ή εντεροπάθεια από γλουτένη.
• Μειώνει τη μεταγευματική γλυκόζη και τα επίπεδα της ινσουλίνης του πλάσματος.
• Μειώνει τα επίπεδα της C-Αντιδρώσας πρωτεΐνης (δείκτης φλεγμονής) κατά 40%
• Μειώνει σε αξιοσημείωτο βαθμό τη συστολική και διαστολική πίεση
• Μειώνει την πήξη του αίματος κατά 30%
• Δεν έχει αρνητική επίδραση στον γλυκαιμικό έλεγχο ή στα λιπίδια του αίματος, όπως είχε παρατηρηθεί με τις υψηλές δόσεις των Ω-3 λιπαρών οξέων.
Το Chia δύναται να καταναλωθεί σε πλήρη μορφή ή αλεσμένο. Μπορεί να προστεθεί σε πουτίγκες, σαλάτες, ροφήματα και να χρησιμοποιηθεί στο ψήσιμο. Αφότου αλεσθεί, το Chia πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο.
Τι ειναι η διατροφικη μαγια
Πρόκειται για έναν ανενεργό ζυμομύκητα που :
δεν ξινίζει
δεν φουσκώνει
δεν αναπτύσσεται
και δεν παράγει αλκοόλη
Η διατροφική μαγιά είναι ένα εξαιρετικό διατροφικό συμπλήρωμα.
Η διατροφική μαγιά είναι πλούσια – όπως προαναφέραμε – σε βιταμίνη Β12 … και ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!
Μερικοί πολύ καλοί λόγοι να την εντάξετε στη διατροφή σας είναι οι ακόλουθοι :
προσφέρει βιταμίνες του συμπλέγματος Β
περιέχει 18 αμινοξέα
περιέχει β-γλυκάνες
είναι πλούσια σε γλουταμινικό οξύ (που κυρίως το βρίσκουμε σε πρωτεϊνούχες τροφές)
είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου
έχει πολύ χαμηλά κορεσμένα λιπαρά
είναι υψηλής πρωτεϊνικής αξίας
ΔΕΝ περιέχει γλουτένη
είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία (όπως φώσφορο, χρώμιο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και σελήνιο)
είναι πλούσια σε μια μορφή ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ
είναι πλούσια σε εντιοξειδωτικά στοιχεία
είναι πολύ ΧΑΜΗΛΗ ΣΕ ΛΙΠΑΡΑ
ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης και
ενισχύει την ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ.
Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στο μαγνήσιο και τη βιταμίνη D;
Η βιταμίνη D είναι πιο γνωστή ως η «βιταμίνη του ήλιου» και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Βοηθά σε πολλές σημαντικές λειτουργίες του ενώ είναι περισσότερο γνωστή για την ικανότητά της να συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και στην υγεία των οστών.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε για τη βιταμίνη D είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη βιταμίνη δημιουργεί έναν ιδανικό συνδυασμό με το ασβέστιο, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της σκελετικής υγείας, ενώ για την αποτελεσματικότερη δράση της στον οργανισμό απαραίτητη είναι και η επάρκεια βιταμίνης Κ.
Με βάση και νέα επιστημονική μελέτη που υπογράφει η Αμερικανική Οστεοπαθητική Εταιρεία (JAOA) αποδεικνύεται ότι υπάρχει συνέργεια και μεταξύ της «βιταμίνης του ήλιου» και του πολύτιμου μαγνησίου. Με βάση τα καινούρια ευρήματα, αν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό, η βιταμίνη D δεν είναι δυνατό να μεταβολιστεί κι έτσι παραμένει ανενεργή.
«Πολλοί παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης D χωρίς να γνωρίζουν πώς μεταβολίζεται η συγκεκριμένη βιταμίνη στο σώμα. Χωρίς αρκετό μαγνήσιο, η βιταμίνη D δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ασφαλής» .
Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο και στην περίπτωση που κάποιος πάσχει από οστεοπόρωση επειδή μειώνει τον κίνδυνο για κατάγματα (τα οποία μπορεί να προκύψουν και λόγω των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D στον οργανισμό).
Έχει αποδειχτεί πως η ανεπάρκεια και (ακόμα χειρότερα) η έλλειψη βιταμίνης D και του μαγνησίου συνδέονται με σκελετικές παραμορφώσεις, καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και μεταβολικές διαταραχές.
Πιείτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λεμόνι και φροντίστε την υγεία σας
Όπως γνωρίζετε, το ελαιόλαδο αποτελεί ένα βασικό μέρος της πάντα ευεργετικής μεσογειακής διατροφής.
Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν υγρό χρυσάφι και οι Ρωμαίοι εκτιμούσαν ιδιαίτερα την αξία του. Το ελαιόλαδο θα πρέπει να είναι βασικό συστατικό της καθημερινής μας διατροφής. Όμως γνωρίζετε ποια ώρα της ημέρας μπορούμε να επωφεληθούμε περισσότερο από το ελαιόλαδο; Το πρωί.
Για την καταπολέμηση αυτής της κόπωσης που παρατηρείται περισσότερο το πρωί, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πίνετε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι. Εφόσον κάθε σώμα είναι διαφορετικό, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να το παίρνετε και να δείτε πώς αισθάνεστε.
Πεπονι ,πλουσιο σε βιταμινες
Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C σε υψηλά ποσοστά .Το πεπόνι περιέχει περισσότερο β-καροτένιο από ότι άλφα-καροτένιο.
Παράλληλα περιέχει κάλιο, συστατικό απαραίτητο για την ομαλή μυϊκή και καρδιακή λειτουργία και της αρτηριακής πίεσης, διαθέτοντας συνάμα διουρητική δράση.
Περιέχει βιταμίνη Β6 η οποία συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία και φυλλικό οξύ, που έχουν σημαντικότατη συνεισφορά στην παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό μας.
Περιέχει αδενοσίνη, ένα αντιπηκτικό χημικό, το ίδιο συστατικό που υπάρχει στα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια, μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολων
Έχει φυσικά σάκχαρα, αλλά όχι σε βαθμό επικινδυνότητας: δίδει περίπου 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ως εκ τούτου μόνον η υπερκατανάλωση μπορεί να σας παχύνει.
Ρυζογαλο και διατροφη
Πρόκειται για ένα γευστικό επιδόρπιο το οποίο, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι γάλα με χαμηλά λιπαρά και ένα γλυκαντικό με λίγες θερμίδες σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή και λίγη άσκηση.Αυτή η χορταστική, θρεπτική και ελαφριά τροφή που χαρίζει ενέργεια μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος όταν την καταναλώνετε μετά την άσκηση ή με το πρωινό σας γεύμα. Αν ανήκετε στους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να τρώνε πολύ όταν ξυπνάνε επειδή αισθάνονται “βαριοί” όλη τη μέρα ή αν αναζητάτε κάτι άλλο από το συνηθισμένο καφέ ή τσάι, το ρυζόγαλο αποτελεί ιδανική επιλογή.
Συνιστάται επίσης για τους ανθρώπους που επιδίδονται σε πολύ κοπιαστικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της μέρας, επειδή εξασφαλίζει περισσότερη ενέργεια από ένα φρούτο ή ένα χυμό.
Άλατα Σούσλερ
Άγνωστα στους περισσότερους, τα άλατα Σούσλερ βοηθούν τον οργανισμό να αναπληρώσει τα πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που πιθανώς του λείπουν εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωή.
Σύμφωνα με τον δρ Schuessler, όταν τα άλατα αυτά βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας μέσα στον οργανισμό μας τότε οι κυτταρικές λειτουργίες είναι υγιείς. Όμως τα διάφορα σωματικά ή / και ψυχο-νοητικά στρες που περνάμε μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπία σε κάποιο ή κάποια από αυτά τα άλατα, με αποτέλεσμα την σταδιακή αποδιοργάνωση όλου του οργανισμού.
Δυσανεξία στη γλουτένη: Τι να τρώτε και τι όχι
Η δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια χρόνια πάθηση του εντέρου η οποία προκαλείται από ευαισθησία στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και στη βρόμη.
.Τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε ελεύθερα είναι το ρύζι, το καλαμπόκι, η πατάτα και τα προϊόντα τους. Επίσης στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα ελεύθερα γλουτένης, στα οποία αναγράφεται ένα ειδικό σήμα που δείχνει ότι η κατανάλωσή τους από άτομα με κοιλιοκάκη είναι ασφαλής.
Αλτσχαιμερ
Τα πρώτα σημεία Αλτσχάιμερ:
Κάνετε την ίδια ερώτηση ξανά και ξανά
Επαναλαμβάνετε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά
Ξεχνάτε να κάνετε κάτι εύκολο για εσάς και δεν θυμάστε πώς να το κάνετε
Χάνεστε σε οικείους χώρους και ξεχνάτε που έχετε βάλει κάποια χρήσιμα αντικείμενα
Τοποθετείτε τα πράγματα σε λάθος θέσεις
Δεν κάνετε μπάνιο
Δεν μπορείτε να πάρετε αποφάσεις και τις αναθέτετε σε άλλους
Συμπληρώματα διατροφής που βοηθάνε στην υγεία του εγκεφάλου:
Βιταμίνη Ε: Όσοι καταναλώνουν υψηλή ποσότητα βιταμίνης Ε έχουν 43% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν Αλτσχάιμερ. Τη βιταμίνη Ε μπορείτε να την παίρνετε τρώγοντας 100 γραμμάρια ξηρούς καρπούς την ημέρα. Αν δεν τρώτε ξηρούς καρπούς πρέπει να λαμβάνετε 400 μονάδες βιταμίνη Ε μαζί με βιταμίνη C 1000 mg. Αν παίρνετε στατίνες πρέπει να τις κόψετε, γιατί προκαλούν Αλτσχάιμερ.
-Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για να λειτουργούν αποδοτικά οι νευροδιαβιβαστές. Επίσης, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β μειώνουν τα επίπεδα της ομοκυστεϊνης και μειώνονται στο μισό οι πιθανότητες για να πάθει κάποιος Αλτσχάιμερ.
Τζίνγκο Μπιλόμπα: Βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες, αραιώνει το αίμα και διατηρεί υγιή τα αιμοφόρα αγγεία. Θέλει προσοχή για όσους έχουν διαταραχές πήξεως του αίματος και για όσους πρόκειται να χειρουργηθούν. Σε δόση 120 mg την ημέρα είναι ασφαλές
.Να καταναλώνετε συγκεκριμένες ουσίες στη διατροφή σας:
Καροτενοειδή και φλαβονοειδή που υπάρχουν σε χρωματιστά λαχανικά και φρούτα.
Λυκοπένιο και κουερσετίνη που υπάρχουν στις ντομάτες, στο ροζ γκρέιπφρουτ, στο καρπούζι, στα σταυρανθή λαχανικά, στα κόκκινα μήλα, στα κρεμμύδια, στα βατόμουρα και στα βακκίνια.
Ρεσβερατρόλη από το κόκκινο κρασί ή από συμπλήρωμα.
Φλαβονοειδή από σοκολάτα με καθαρό κακάο.
Κουρκούμη ή χρυσόρριζα, κάρι και μουστάρδα για να μειώσετε τα επίπεδα Apo E4.
Νευρικο συστημα και βιταμινες συμπλεγματος B
Η αλλαγή της εποχής φέρνει μαζί της μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία και στην ατμοσφαιρική πίεση. Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα, οι τεράστιες διακυμάνσεις της βαρομετρικής πίεσης, διαταράσσουν το αυτόνοµο νευρικό σύστηµα (ΑΝΣ). Το ΑΝΣ ελέγχει αρκετούς εσωτερικούς μηχανισμούς του οργανισμού – την αναπνοή, την αρτηριακή πίεση, το μεταβολισμό, την πέψη, τη θερμοκρασία του σώματος κα.
Ρυθμίζει το περιβάλλον του οργανισμού για να διατηρεί την ισορροπία (ομοιόσταση). Περιέχει τόσο συμπαθητικό τμήμα (προετοιμασία για μάχη ή φυγή) όσο και παρασυμπαθητικό (προετοιμασία για ανάπαυση και πέψη). Με τη διατροφή και την παροχή θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την καλή λειτουργία των νεύρων, μπορούμε να προστατέψουμε το εαυτό μας από τις εποχιακές μεταβολές που ασκούν την άμεση επίδραση στην υγεία. Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, οι πιο σημαντικές βιταμίνες που υποστηρίξουν αποτελεσματικά την υγεία των νεύρων είναι οι Β1, Β6 και Β12.
Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από κάποια εξάρτηση σε ουσίες, όπως το αλκοόλ, η νικοτίνη ή ναρκωτικές ουσίες, από τις οποίες είναι δύσκολο να απαλλαγούν. Πράγματι, ο εθισμός σε τέτοιες ουσίες δημιουργεί ισχυρότατες εξαρτήσεις που χρειάζονται, πέρα από θέληση, και τη συμβουλή ενός ειδικού. Η ομοιοπαθητικη μπορεί να βοηθήσει με τα παρακάτω ομοιοπαθητικα:
Το Nux Vomica βοηθά στην αντιμετώπιση της ανάγκης για νικοτίνη και, συνεπακόλουθα, του καπνίσματος.
Το Kali Phos ισχυροποιεί το νευρικό σύστημα, υποβοηθώντας με τον τρόπο αυτό τον οργανισμό μας να αντισταθεί αποτελεσματικά στην εθιστική ουσία.
Ο μαιντανος και οι πολύ καλες ιδιότητες του
1)Γνωριζατε ότι ο μαιντανος εχει εξαιρετικο ρολο στα νεφρά και στις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης;
2)Γνωρίζατε ότι ο μαϊντανός περιέχει ισχυρά φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά και πτητικά έλαια;
3)Γνωρίζατε ότι ο μαϊντανός θα σας βοηθήσει επίσης να καταπολεμήσετε το ουρικό οξύ;
4)Ξέρατε ότι ο μαϊντανός χρησιμοποιείται για την πρόληψη του καρκίνου, και δεν αυξάνονται οι όγκοι;
5)Γνωρίζατε ότι ο μαϊντανός είναι επίσης καλός για την καταπολέμηση του στρες;
6)Γνωρίζατε ότι ο μαϊντανός είναι ισχυρό αντι-φλεγμονώδες φυτό;
7)Γνωρίζατε ότι η έγχυση μαϊντανού μπορεί να σας βοηθήσει στην κατακράτηση υγρών;
8)Γνωρίζατε ότι ο μαϊντανός λειτουργεί επίσης ως καθαριστής αίματος;
9)Γνωρίζατε ότι ο μαϊντανός είναι ένα φυσικό διουρητικό; Απομακρύνει την περίσσεια του νερού από το σώμα.
Βράζουμε το νερό. Κατεβάζουμε το νερό από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε και περιμένουμε για 15 περίπου λεπτά, φιλτράρουμε και προσθέτουμε το χυμό του φρέσκου λεμονιού. Πίνουμε το ρόφημα κρύο ή ζεστό.
ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Περιέχει βιταμίνη Α, Β6, θειαμίνη και νιασίνη, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη. Η νιασίνη είναι εκείνη που παίζει ενεργό ρόλο στην λιπόλυση. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C καταπολεμούν την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Τέλος, έχει ελάχιστες θερμίδες, αφού μόλις 100 γρ. ισοδυναμούν με 34 θερμίδες.
Ρόδι και υπέρταση
Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχουν αναδειχθεί κατά καιρούς από την επιστημονική κοινότητα για το ρόδι είναι πολλές, μεγάλη βαρύτητα δίνεται, όμως, στην επίδρασή του στην αρτηριακή πίεση.
Ο κόκκινος χυμός που είναι φάρμακο για την υπέρταση
Από το 2000 έως σήμερα, έχουν δημοσιευθεί περισσότερες από 150 επιστημονικές μελέτες που συσχετίζουν την κατανάλωση ροδιού (ως φρούτο, ως χυμό ή ως συμπλήρωμα σε μορφή κάψουλας) με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία της καρδιάς και των αγγείων, στον διαβήτη τύπου 2, στη μείωση του ενδεχομένου εμφάνισης καρκίνου σε διάφορους ιστούς (κυρίως στον προστάτη), στην αθηροσκλήρωση, στην υπέρταση, σε βακτηριακές λοιμώξεις, στην ανδρική υπογονιμότητα, στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, ακόμα και σε οδοντικές παθήσεις.
Έχω υψηλή πίεση, μπορώ να πιω χυμό ροδιού;
Όχι απλώς μπορείτε, αλλά ενδέχεται να βοηθήσετε και στην εξομάλυνση των τιμών της πιέσεώς σας. Μελέτες σε ανθρώπους υποδεικνύουν πως ο χυμός του ροδιού μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση των επιπέδων της συστολικής (μεγάλης) πίεσης.
Προσοχή, όμως, απαιτείται στα φάρμακα για την πίεση, καθώς ενδέχεται να αλληλεπιδρούν με το χυμό ροδιού και να επιτείνεται η δράση τους.